De gunstige ligging van Le Thoronet, in het achterland van de Côte d’Azur tussen bergen en zee, maakt dit dorp tot een ideale uitvalbasis voor vele soorten vakantie. In het dorp zijn alle eerste levensbehoeften te koop. In het nabij gelegen Le Luc zijn grote supermarkten.

Het gebied is uitermate geschikt om te wandelen of te fietsen. Zeer bezienswaardig zijn de 12e eeuwse Cisterciënzerabdij van Le Thoronet en het nabij gelegen Lorgues met z’n gezellige Provençaalse markt.

De Omgeving

Voor een sportieve vakantie bent u hier ook op de juiste plaats. Er zijn mogelijkheden om te kanoën op de Argens bij Montfort , Vidauban en op 2 kilometer afstand van de bungalow. Voor alle vakantiegangers is een bezoek aan de Canyon du Verdon eigenlijk een must. Deze Canyon wordt wel de Grand Canyon van Europa genoemd. Je kunt rond de Canyon met de auto rijden en genieten van prachtige uitzichten. Nog mooier is het om door de Canyon te lopen (b.v. het Martelpad, 6 uur!). De Verdon stroomt uit in het Lac de Sainte Croix, hier zijn alle watersporten mogelijk, zoals waterfietsen, kanoën, canyoning, abseilen, bungeejumpen, etc.  Verder is er prima zwemwater in de Argens en in het meer bij Vins-sur-Caramy op slechts 20 minuten rijden. Natuurlijk zijn er de stranden, waarbij u kunt kiezen tussen een groot aantal mogelijkheden zoals b.v. Fréjus (30 min.) het mondaine St. Tropez of Le Lavandou. In het nabij gelegen Le Luc kunt u karten en zelfs parachutespringen. Ook voor wat jongere kinderen zijn er vele mogelijkheden voor leuke uitstapjes, zoals bezoek aan het schildpaddendorp, Marineland, Aqualand, dierentuin, etc. Natuurlijk mag een bezoekje aan Monaco, Cannes of Nice aan uw vakantie niet ontbreken. Daarnaast is een bezoek aan Aix en Provence aan te bevelen. Zelfs een bezoekje aan de markt in het Italiaanse Ventimiglia behoort tot de mogelijkheden. Daar u binnen 10 minuten op de autoroute bent, kunt u deze plaatsen prima bereiken.